Nieuwe maatregelen tegen COVID-19

      Geen reacties op Nieuwe maatregelen tegen COVID-19

De sportwereld schakelt vanaf woensdag 14 oktober over op code oranje. Dat kondigde Vlaams minister van Sport Ben Weyts aan op maandagavond.

Wat betekent dit concreet voor onze badmintonclub?

De jeugdtraining op woensdag 14 oktober van 18 uur tot 19.30 uur gaat door. Voor de jongeren onder de 12 jaar blijft alles zoals voorheen. Voor de anderen mag trainen met waarborg van de anderhalve meter afstand. De trainers zullen na de training overleggen hoe alles verlopen is en indien nodig worden de aanpassingen via e-mail meegedeeld.

Voor de recreanten kan er op woensdag van 19.30 uur tot 21.30 uur alleen enkelspel gespeeld worden. Dubbelspel kan niet, tenzij met iemand uit je privébubbel (zoon-moeder, vader-dochter, man-vrouw). Voor woensdag is reserveren niet nodig.

Indien de pleinen bezet zijn, vragen we om even aan de zijde te blijven wachten met een mondmasker aan en de anderhalve-meter-regel te willen respecteren.

Algemeen

  • De kleedkamers en de douches zijn vanaf woensdag gesloten. Kom dus zeker in sportkledij naar de sportzaal.
  • Draag een mondmasker en ontsmet je handen bij het betreden en verlaten van de sporthal.
  • Wacht als recreant op woensdag om de sportzaal te betreden tot alle jeugdspelers de zaal verlaten hebben. We proberen op deze manier de contacten tot een minimum te beperken.
  • Gelieve uw persoonlijke spullen (flesje water, sporttas, …) bij te houden en dus niet te verzamelen op de banken (om contact met het materiaal van andere spelers te vermijden).
  • Gebruik zoveel als mogelijk je eigen shuttles. Voorzie je shuttles dus van je naam of een symbool.
  • Wissel van speelhelft met de klok mee en raak hierbij het net en de palen niet aan.
  • Geef geen handshakes, high fives of kussen.

Deze regels blijven van toepassing tot na de herfstvakantie.

Uiteraard volgen we eventuele wijzigingen op de voet op en worden jullie zo snel als mogelijk ingelicht via mail of via de website (www.bcarkobad.be).

We roepen iedereen op om de veiligheidsvoorschriften goed na te leven. Indien we er samen in slagen om de cijfers opnieuw naar beneden te krijgen, kunnen we opnieuw versoepelen.

Het is niet gemakkelijk om een stap terug te zetten maar we moeten er in blijven geloven. Enkel samen kunnen we het tij doen keren.

Bedankt voor jullie geduld, verantwoordelijkheidszin, moed en solidariteit.

Blijf gezond en draag sportieve zorg voor elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.