Verslag Jeugdtornooi Kuba

      Geen reacties op Verslag Jeugdtornooi Kuba

Zaterdag 16 november vond het jeugdtornooi in Kuurne plaats, onze club werd vertegenwoordigd door Kyona.

Het tornooi startte om 9u en eindigde rond 17u. In de voormiddag werd er in poules gespeeld en in de namiddag was er een dubbele piramide knock-out ronde. De jongens en meisjes waren verdeeld volgens leeftijd en kunnen. Er waren drie niveaus: A (sterke spelers), B (gemiddelde spelers) en C (beginners).

In de poule ronde werden er 2 sets gespeeld tot 15 zonder verlengingen, een gelijkspel was mogelijk.

Kyona zat in een poule van 6 spelers in de B reeks, haar eerste match had ze wat last van de zenuwen maar ze herpakte zich goed. Hoewel ze maar 1 set wist te winnen speelde ze erg sterk tegen de jongens uit haar poule (Kyona was het enige meisje in die poule).

1ste match: 5-15 en 13-15

2de match: 10-15 en 8-15

3de match: 15-13 en 7-15

4de match: 4-15 en 9-15

5de match: 10-15 en 14-15

In de KO ronde werd er gespeeld tot 2 winnende sets van 15 zonder verlengingen. Bij een eerste verlies kwam je terecht in de verliezerspiramide, via daar had je nog steeds een kans om de finale te bereiken. Bij een tweede verlies was je definitief uitgeschakeld.

Haar eerste tegenstander was een meisje voor de verandering, toch lukte het Kyona niet om de eerste set te winnen (9-15). Na wat tactische opmerkingen van de coach won ze de tweede set met 15-11. Helaas kon ze dit niet door trekken naar de derde set en verloor ze met 8-15.

Kyona’s tegenstander in de revanche ronde was wederom van het mannelijke geslacht. Kyona weerde zich goed maar kon geen winst behalen. Ze verloor in 2 spannende sets (10-15 en 12-15).

Al bij al was het een leuke en leerrijke dag geweest en hopelijk volgend jaar weer! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.