Recreantentornooi Geluwe

Geen reacties op Recreantentornooi Geluwe

Zondag 24 februari vond de jeugdeditie van het recreantentornooi van Geluwe plaats. Onze club werd vertegenwoordigd door 4 jeugdspelers. In de voormiddag werden de poules gespeeld met een extra ronde en finales in de namiddag. Lotte en Ella werden deze keer vergezeld door Maya en Kyona.

De poules werden gespeeld tot 2 sets zonder verlenging, dus een gelijkspel was niet uitgesloten.

Bij de -13 reeks mocht Lotte de spits afbijten, haar tegenstander verweerde zich goed maar kon geen weerwerk bieden tegen het technisch sterke spel van onze jongedame. Op het zelfde moment bij de -11 reeks waren ook Ella en Kyona aan hun eerste match begonnen. Het werd een Ardooise derby. Ze hadden al vaker tegen elkaar gespeeld op training maar nu was het voor echt. Ella wist de bovenhand te halen, maar Kyona speelde sterk. Als laatste mocht Maya, haar eerste tornooi tegen een onbekende tegenstander zorgde voor wat stress. Gelukkig had ze haar trouwe supporters bij zich, de eerste match eindigde in een gelijkspel. Van zenuwen was ondertussen niets meer te merken bij Lotte en ze speelde al haar tegenstanders naar huis zonder een set af te geven. Ook Ella had de smaak van winst te pakken, maar moest enkel tegen een jongen van Kuba een set prijsgeven (in de poule van Ella en Kyona zaten 2 jongens doordat de spelers per niveau ingedeeld waren). Maya wist haar eerste winst te verzilveren maar kon dat niet herhalen voor haar laatste match, deze eindigde nogmaals in een gelijkspel. Kyona had haar verlies tegen Ella goed verwerkt en wist net als Maya een wedstrijd te winnen en een gelijkspel te bekomen.

Na de middag begon er een extra ronde, deze keer werd er gespeeld tot 2 winnende sets van 15 punten. Kyona speelde op een hoog niveau maar moest toch de duimen leggen, ze verloor met 7 en 11. Maya wist na een verloren eerste set de tweede te winnen maar kon dit niet doortrekken tot de derde set. Het was dus aan de zusjes om revanche te nemen en dat deden ze ook. Ella verloor de eerste set nipt met 14, won de tweede (15-12) en wist na een spannende derde set de overwinning binnen te halen (15-14). Grote zus Lotte speelde tegen een bekend gezicht van Kuba. Na winst in de eerste set (15-11) moest onze sterspeler haar eerste setverlies van de dag verwerken. Haar tegenstander haalde alles uit de kast en Lotte verloor de tweede set (11-15). De derde set was alles of niets en leverde van beide dames prachtig badminton op. Naar het einde toe kon Lotte het spel naar zich toetrekken en won ze uiteindelijk met 15-9.

Enkel de winnaars van deze ronde gingen naar de finales, voor de andere was er een extra dubbelmatch voorzien die gespeeld werd tot 1 set van 21 punten. Kyona speelde samen met een Franstalig meisje, beide hadden geen dubbelervaring en verloren met 17-21. Ook Maya had weinig ervaring met dubbel maar wist samen met haar partner toch te winnen met 21-15. Na de dubbels begonnen de finales, 2 winnende sets tot 21. Ella stond terug tegenover de jongen die haar een set afsnoepte in de pouleronde. Helaas gooide buikpijn roet in het eten en verloor ze de eerste set met 7-21, ook de tweede set wist ze niet te winnen maar scoorde toch nog een mooie 17 punten.

Lotte had geen enkel probleem met haar tegenstander en wist vlotjes te winnen met 12 en 9.

Na een groepsfoto en een welverdiende medaille keerde onze Arkobadjeugd huiswaarts, waarna de coach van dienst dit verslagje mocht opstellen :p.

Als laatste een welverdiende proficiat voor de neergezette prestatie van onze jeugd, alle vier speelden prachtige wedstrijden en hadden hopelijk een leuke dag 😉 .