Recreantentornooi Kuurne

      Geen reacties op Recreantentornooi Kuurne

Op zaterdag 19/01 vond het recreantentornooi van KuBa in Kuurne plaats, voor het eerst was er ook een jeugdreeks voorzien. Hieraan hebben 2 van onze jeugdspelers deelgenomen.

De regels waren een beetje aangepast, er werden 2 sets gespeeld tot 21 maar met een tijdslimiet van 10 minuten per set. Als de tijd op was werd de huidige score genoteerd op het wedstrijdblad. Na de poules was er een extra ronde met de eerste van elke poule tegen elkaar, de tweedes, derdes, … . Er waren zo’n 30 jeugdspelers ingeschreven in totaal.

Ella mocht de spits afbijten, aangemoedigd door grote zus Lotte. Haar eerste match was tegen een veel grotere jongedame van de thuisploeg zelf. Ella verweerde zich goed maar de zenuwen zorgden voor een groot aantal foutjes, ondanks haar doorzettingsvermogen eindigde de match in haar nadeel. Ook Lotte had last van de zenuwen en kon haar gebruikelijke spel niet spelen, ook zij verloor haar eerste match.

Na wat bijkomende instructies van de coach begon Ella aan haar tweede match, ze ging goed van start maar moest dan uiteindelijk haar meerdere erkennen. De zenuwen onder controle nu startte Lotte aan haar tweede match. Het begin verliep gelijklopend maar Lotte wist de bovenhand te halen en won met een paar prachtige punten.

Lotte had niet veel tijd om te rusten tussen haar tweede en derde match maar dat was niet te zien op het veld. Op het veld ernaast was ook Ella bezig met haar derde match, ook zij liet zien dat ze niet te onderschatten was. De inzet van beide zussen was bewonderenswaardig, helaas konden ze er geen overwinning mee uitslepen. In de extra ronde wist Lotte haar tweede match van de dag te winnen, Ella die aan een comeback bezig was, verloor doordat de tijd om was.

Lotte en Ella hebben prachtig gespeeld en veel plezier beleefd. Als trainer ben ik erg trots op ze, beiden speelden erg tactisch, met (afgezien van hun eerste matchen) een minimum aan fouten. Ik hoop dat er in de toekomst nog meer van onze jeugdleden hieraan willen/kunnen deelnemen. Als laatste nog een bedankje aan KuBa en hun jeugdspelers voor de leuke dag en sympathieke tegenstanders.

  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.